Cuvée I

Cuvée I

OPIS

Cuvee 1 odnosno kupaža Cabernea i Merloa  svake godine iznova je veliki izazov  našem vinaru.On  mora da svo svoje iskustvo, kao i maštu do maksimuma angazuje i proceni pravi odnos jednog i drugog vina da bi napravio perfenknat  sklad i harmoniju dve tako moćne sorte grozđa.

Cabernet Sauvignon i Merlot plemenite sorte grožđa iz Bordoa koje se odomaćile u Negotinskoj Krajini možda i malo više nego u ostalim delovima Srbije i Evrope. Njihovo gajenje  nije prestajalo  ni u 19 veku kada se u gotovo celoj Evropi zbog Filoxsere  stradali zasadi vinove loze.

Merlot dve godine odležava, delom  u hrastovim buradima delom u Inoxu . Vino Cabernet Sauvignona odležava dve godine u našem podrumu, i napušta njega kao Cuvee 1 zajedno sa 25% Merloa.

Merlot daje  Našem Cuvee-u mekoću i eleganciju kao šlag na torti zaokruzuje i popunjava sve gruboče i neravnine koje stvara jedna tako moćna i snažna sorta kao sto je Cabernet Sauvignon.

Cuvee 1 sa  13% alkohola i serviran na temperaturi 17°-18°je kao (veran pas)  perfektan pratioc jelima od divljaci kao i jelima od  crvenog mesa.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *