Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

OPIS

Sauvignon Blanc je sorta kojoj se prognozira jako dobra budućnost, gotovo je prisutna u svim vinogorjima Starog Sveta. U Novom Svetu je prikazuju u nešto drugačijem svetlu.

Vodi poreklo iz Francuske tačnije sa obala Loare gde se pominje već u 16 veku, nastala je prirodnim ukrštanjem Traminera i Chenin Blanc. Posle Chardonnaya najrasprostranjenija sorta belog grožđa na svetu.Od 2000godine do danas se površine zasađene Sauvignonom skoro udvostručile.

Vina Sauvignon Blana mogu biti jako različiti (kao prsti na ruci) nesliče nimalo jedan drugome. Od razigranon Internacionalnog stila Novog Sveta sa puno mašte, gde vinari stvaraju neka drugačija vina, nego vina Sauvignona Starog Sveta verovatno da bi pokazali svoja umeća da mogu napraviti nešto interesantnije?

Sauvignon Blanc Vinarije Mikić daruje Vama rajske mirise Tropskog voča, Zove, Ribizle kao i specifičan miris zelene Paprike. Takav ukus sa mnoštvom Božanskih mirisa idealno se slaže uz lagana letnja jela i mnoštvo salata, piletinom ili morskim plodovima kao i sa grilovanom ribom .Kao mlado vino servira se na temperaturi od 8-10°, a kao zrelo vino na temperaturi 10-12° Celsiusa.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *